انواع زهکش:
روباز
لوله ای
لانه موشی ( Mole drian )
عمودی ( چاه )
زهکش حائل
زهکش روباز :
کانال با مقطع معمولا ذوذنقه ای شکلی است .
درکانال زهکشی به مراتب بیشتر از کانال آبیاری است .free board
نکته : کانال زهکشی در گودی و کانال آبیاری در ارتفاع است .
زهکش های لوله ای :
این زهکشها در سه نوع یافت میشوند :
الف : تن بوشه ای ( سفالی ) ب: پلاستیکی پ: سیمانی ، این لوله ها با قطرهای مختلفی تولید میشوند و معمولا روی لوله مشبک است .
لوله های سفالی معمولا در قطر های 5، 6.5،8،10،20 سانتی متر و طول 30 سانتی متر تولید میشوند. حسن این لوله این است که در برابر واکنش شیمیایی آب مقاوم است . لوله های سیمانی معمولا به قطر 10،15،20 سانتی متر و طول 30 سانتی متر موجود است . باید توجه داشت در خاکهای سولفات دار باید در ساخت این لوله ها از سیمان ضد سولفات استفاده شود .
لوله های پلاستیکی ( پلی اتیلن و پی وی سی )به دو صورت صاف و موجدار تولید میشوند . در شرایط مساوی قطر لوله موجدار را باید 20 درصد بیشتر از طول لوله صاف گرفت که این مساله به خاطر بوجود آمدن افت ناشی از موجهای لوله است .طول این لوله ها تا 100 متر میرسد .
زهکش لانه موشی :
شبیه زهکش لوله ای ( یک نوع تونل زیر زمینی ) که از عبور یک جسم مخروطی شکل در خاک بوجود میآید .این نوع زهکش معمولا در مناطقی بکار میرود که مواد آلی آن زیاد است و برای یک فصل زراعی کاربرد دارد.
زهکش عمودی :
بصورت چاه عمل میکند و چنانچه تعداد چاهها در یک منطقه بیشتر باشد اثر زهکشی بیشتر است .ضمنا در این نوع زهکشی می بایست آب جمع شده در چاه مکش شده و به محل مناسبی انتقال یابد.به عمل تخلیه آب از جاه زهکشی را دیواترینگ (Dewatering) گویند.
زهکش حائل :
بیشتر برای جدا کردن دو قطعه زمین بکار میرود تا آبی که از اراضی مجاور میآید وارد اراضی مورد نظر نشود . عمق این نوع زهکشها معمولا در حدود 2 تا 2.5 متر است و جهت کانال عمود بر آب زیر زمینی می باشد .
اهداف زهکشی :
1.جمع آوری و خارج کردن املاح اضافی 2.جمع آوری آبهای سطحی ناشی از روان آب ،که این مساله بیشتر در مناطق مرطوب کاربرد دارد و لازم به ذکر است در مناطق مرطوب کانالهای سطحی زهکش را بصورت عریض میسازند.3.ایجاد تهویه مناسب در محیط خاک ریشه 4.بهبود کارایی ماشین آلات ( مخصوصا کشاورزی ) 5.استحکام بخشیدن به ساختمان خاک و …
فواید زهکشی :
از فواید زهکشی میتوان جلوگیری از وقوع سیل ، به زیر کشت بردن اراضی جدید، زودتر گرم شدن خاک در فصل بهار ، شروع زودتر عملیات کشاورزی ، کیفیت و کمیت بهتر محصولات ، شستشوی املاح اضافی و بهتر شدن وضعیت مسائل بهداشتی را نام برد .در تعریفی جامع تر از این فواید میتوان گفت فواید زهکشی به شرح زیر است
1.کنترل و جلوگیری از ماندابی شدن 2.کنترل و جلوگیری از شورشدن اراضی ، 3.کنترل فرسایش 4.کنترل سیل 5.حفاظت محیط زیست 6.سلامت عمومی و بهداشت 7.جلوگیری از راکد شدن آب و ایجاد بوی تعفن و نامطبوع در محیط مزرعه 8.حفاظت از ابنیه و تاسیسات عمومی و 9.توسعه روستایی و امنیت غذایی
معایب زهکشی :
1.شستن و خروج بعضی از املاح مفید خاک به همراه املاح مضر
2. هزینه بودن مطالعه و اجرا
3.ازبین بردن اکوسیستم طبیعی منطقه به علت کم کردن رطوبت و نتیجتا غیر قابل زیست شدن آن منطقه برای بعضی از موجودات مانند پرندگان به علت کم شدن رطوبت
4. ازبین رفتن علفهای طبیعی منطقه
5. اشغال بخشی از زمین زراعی و تقسیم زمین به قطعات جداگانه
6. افزایش خطر آتش سوزی
درباره نرم افزار :
محاسبه گرلوله پلی اتیلن برای راحتی کار فروشندگان و خریداران لوله های پلی اتیلن...
بررسی لوله های پلی اتيلن چگالی بالا
چکيده
لوله های پلی اتيلن سنگين كاربردهای بسياری دارند. در اين م...
استاندارد لوله پلی اتیلن
لوله پلی اتیلن دارای استانداردهای مختلفی برای کارب...
استانداردهای BSI
BSI 3505 لوله های پی وی سی برای استفاده در تأسیسات آب سرد
BSI 3506 لوله های...
بطور خلاصه ضربه قوچ که دربعضی ازمتون فارسی از آن به عنوان «چکش آبی » یا " آب کوبه " ن...